Cloud PC

Cloud PC este o proiecție virtuală a unui calculator care se află in datacenter și care poate fi accesat de oriunde din lume de pe orice dispozitiv fix sau mobil, existent sau furnizat de către IT Assist.

Accesarea calculatorului se face prin internet prin intermediul unui canal VPN securizat de către IT Assist. Calculatorul odată configurat funcționează ca și cum ar fi în rețeaua locală având acces la toate resursele companiei (servere, imprimante, etc.)

Calculatoarele vechi existente in cadrul companiei pot fi utilizate sa acceseze acest calculator virtual beneficiind astfel de caracteristici tehnice mult superioare totodată eliminând costurile de inlocuire/upgrade al acestora.

Angajații pot folosi de asemenea calculatoarele personale și la birou dar vor avea instalat un program ce le va permite utilizarea calculatorului virtual alocat de către companie. Astfel se poate implementa cu succes binecunoscuta și larg răspândita politică "Bring Your Own Device" în cadrul companiei. 

Pierderea unui laptop sau furtul unui desktop nu mai reprezintă o problemă majoră din punct de vedere al securității informațiilor deoarece datele companiei nu se afla stocate local ci în datacenter.

Implementarea soluției se face extrem de ușor in cadrul cloud-ului privat IT Assist dar se poate implementa și într-un cloud privat al companiei.

Toate avantajele prezentate sunt oferite sub forma unui serviciu cu plată lunară pentru fiecare dispozitiv la un tarif foarte accesibil și care permite o reducere a costurilor de pina la 30%.

 

VREAU SA AFLU MAI MULTE!

Stabileste acum o intalnire cu un consultant IT Assist pentru o demonstratie la sediul tau