IT Assist aduce o voce pentru chatboții Druid

Posted by alex_boostyourbusinessro on October 16, 2019

Suntem încântați să anunțăm un nou parteneriat cu Druid, companie specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali (chatboţi) pentru organizaţii de tip Enterprise. Împreună cu ei, am dezvoltat un asistent virtual capabil să preia comenzi vocale în limba romănă sau engleză (și multe altele) şi să răspundă tot prin voce în maxim 3 secunde, ducând experienţa de interacţiune om-maşină la cu totul alt nivel.

Prin integrarea cu soluția IT Assist, chatbot-ul Druid a convertit un mesaj audio în text, a folosit algoritmi de identificare pentru a răspunde cerinţelor de securitate a accesului în sistemul informatic, a extras informaţiile dorite, le-a convertit înapoi în voce şi a răspuns interlocutorului.

Druid permite companiilor să proiecteze şi să antreneze asistenţi virtuali inteligenţi, care să preia activităţile repetitive şi consumatoare de timp de pe umerii angajaţilor, indiferent de rol sau de industrie.

Destinat creşterii productivităţii organizaţiilor mari, de tip Enterprise, noul bot are la bază un motor conversaţional alimentat cu cele mai puternice tehnologii de tip AI (Artificial Intelligence), NLU (Natural Language Understanding), ML (Machine Learning) sau OCR (Optical Character Recognition). Astfel, chatboţii Druid oferă răspunsuri simple şi inteligente, folosind o multitudine de canale de comunicare, cum ar fi WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Slack, Microsoft Teams, WeChat, Twilio şi multe altele.

Într-o lume în care informația este pe primul loc, un asistent mereu pregătit este esențial pentru a-ți putea desfășura business-ul cu succes. Iar dacă acesta are o memorie perfectă, îți răspunde imediat la întrebări și este valabil 24 din 24, atunci nu ai cum să dai greș.

IT Assist folosește tehnologii inteligente de recunoaștere, interpretare și redare a mesajului vocal. Astfel, prin integrarea cu soluția IT Assist, un chatbot Druid a convertit un mesaj audio în text, a folosit algoritmi de identificare pentru a răspunde cerințelor de securitate a accesului în sistemul informatic, a extras informațiile dorite, le-a convertit înapoi în voce și a răspuns interlocutorului.

„Deși avem peste 5 miliarde de dispozitive mobile la nivel global, 95% dintre utilizatori nu-și folosesc telefoanele pentru voce ci pentru trimitere de mesaje. Practic, telefonul mobil nu este folosit azi pentru motivul pentru care a fost inventat, și anume comunicarea prin voce. Vocea prin care personalizăm azi chatboții Druid aduce nu doar o experiență superioară, dar și informații rapide oricărui angajat sau client aflat în mișcare, care nu poate purta o conversație de tip text” declară Bogdan Dodu, CEO IT Assist.

În mai puțin de 1 an de la lansare, Druid are deja clienți că Banca Transilvania, Raiffeisen Leasing, BCR Leasing, Asirom, ProTV, Rețeaua de sănătate Regina Maria, Servier sau Farmaciile Dona.

IT Assist își desfășoară activitatea pe 3 linii de business: proiectare și mentenanță de infrastructuri informatice complexe (cloud, locale sau hibride), dezvoltare aplicații de business și soluții pe bază de Inteligență Artificială. A fost premiata de către Microsoft și alte companii de tehnologie că fiind Best Managed Services Provider, Best Productivity Solutions Provider, Office 365 Champion.


Microsoft 365 Technical Series

Posted by alex_boostyourbusinessro on June 12, 2019

Mircea Mitu a vorbit despre securizarea documentelor în infrastructura digitală a organizației cu ajutorul pachetului Microsoft Information Protection în cadrul unui eveniment din seria Microsoft 365 Technical Series. 

Microsoft Information Protection reprezintă un serviciu Cloud care oferă organizației opțiunea de a-și clasifica și proteja documentele și e-mailurile cu ajutor unor etichete ce pot fi configurate și gestionate cu ușurință de către administratori din interfața Security & Compliance. 

Cu Microsoft Information Protection, riscul erorilor ,,umane” este îndepărtat de capacitatea de a putea proiecta și impune parametrii de vehiculare a documentelor prin opțiuni precum Data Loss Prevention, Data Retention, Traking of Document Sharing și Access Revoking. Poți trimite e-mailuri securizate către utilizator de pe orice platformă, iar în ceea ce privește rețeaua internă, administratorii pot monitoriza și controla în timp real documentele din aplicațiile Cloud terțe. 

Tehnologia de criptare este integrată cu alte servicii de Microsoft Cloud și aplicații precum Office 365 și Azure ActiveDirectory. 

Dacă nu ai apucat să vii la evenimentul IT Assist, îți oferim noi toate informațiile de care ai nevoie în cazul în care te gândești că Microsoft Information Protection poate fi soluția ta de securitate. Până atunci, însă, fii cu ochii pe pagina noastră pentru a nu rata următorul eveniment!  

 

microsoft-technical-series-mircea-mitu-it-assist.jpg 


Work smart. Achieve more The tour

Posted by alex_boostyourbusinessro on May 22, 2019

web1-01.jpg

Ultimele luni au fost pline de evenimente: conferințe, training-uri și prezentări dinamice, în cadrul cărora am explorat ultimele noutăți și inovații din domeniul tehnologiei IT. Dintre acestea, se remarcă seria de evenimente Microsoft Roadshow, unde, parcurgând deja 4 orașe: Sibiu, Iași, Oradea și Cluj am susținut talk-uri pe tematici precum smart bots, alături de Carmen și Andrei, cei doi boți inteligenți IT Assist, Smart Cities, cum să lucrăm înteligent și cum să economisim timp folosindu-ne de cele mai noi tehnologii.

Ne-a făcut plăacere să vă întâlnim, și chiar reîntâlnim pe unii dintre dumneavoastră și sperăm să vă revedem în număr cât mai mare în cadrul evenimentelor viitoare!

Be smart, be the future!

 


IT Assist - Microsoft Roadshow-ul de la Sibiu

Posted by alex_boostyourbusinessro on November 22, 2018

web2_roadshow.jpg

Astăzi am participat la Microsoft Roadshow-ul de la Sibiu, unde de-a lungul zilei mai mulți speakeri au susținut talk-uri despre strategiile de tehnologizare digitală cu ajutorul soluțiilor dedicate,sisteme conectate și procese avansate din punctul de vedere al nivelului de automatizare, printre care și colegii noștri, Bogdan Dodu și Mircea Mitu.

Evenimentul s-a adresat tuturor antreprenorilor care vor sa integreze soluțiile IT în funcționarea și dezvoltarea propriilor companii.

Ziua a trecut foarte repede peste noi, fiind fie captivați de talk-uri fie de discutiile cu partenerii cu care ne-am întâlnit în pauze.

La jumătatea zilei, colegii noștri, Bogdan și Mircea, au vorbit despre cum construiești boți inteligenți în cadrul Azure Bots Service, un element din ce în ce mai necesar în ecosistemul IT actual, prilej cu care au vorbit și despre Carmen și Andrei, cei doi boți pe care i-am creat.

Au luat un interviu live celor doi boți creați de IT Assist: Andrei, voicebot ce înțelege și comunică în limba română, și Carmen un chatbot inteligent ce înțelege intențiile exprimate și poate lua acțiuni contextuale.

Echipa IT Assist este deținătoare a 2 premii Microsoft, Best Managed Services Provider 2017 și  Best Partner Productivity Solutions 2018
De asemenea, este partener Microsoft cu 5 competențe Gold și 5 Silver.

 

12.jpg 3.jpg 22.jpg

Microsoft Award 2018

Posted by admin on October 9, 2018

Linkedin-01.png 

25 Septembrie, Bucuresti – IT Assist este premiat pentru al doilea an consecutiv de catre Microsoft. Dupa Microsoft Best Managed Services Provider 2017, anul acesta suntem onorati sa primim distinctia Microsoft Best Partner Productivity Solutions 2018.

Anul trecut am prezentat viziunea IT Assist 2017-2020 de digitalizare a companiilor pana la stadiul de AI-Driven Business, in care sisteme de inteligenta artificiala automatizeaza si gestioneaza procesele interne sau ofera recomandari si suport in luarea deciziilor de business.

Solutiile de cloud, securitate si colaborare Microsoft 365, Azure, Dynamics 365 ne ofera tehnologiile potrivite in indeplinirea acestei viziuni, motiv pentru care IT Assist a investit in ultimii ani in cresterea competentelor interne, in dezvoltarea de instrumente si procese specifice de implementare si migrare, precum si solutii de business ce raspund unor nevoi concrete din activitatea de zi cu zi a companiilor.

IT Assist, infiintat in 2006, este un furnizor de servicii IT in regim MSP (Managed Services Provider), servicii si solutii de colaborare, securitate si cloud, cu competente multiple pe tehnologii IT, avand peste 50 de specialisti certificati in Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Microsoft Dynamics 365, Amazon AWS, Fortinet, Bitdefender, Cisco, Meraki, Ruckus, Barracuda.


"Modern Workplace" 26 Sept - Cum a fost la eveniment

Posted by admin on October 8, 2018

blog.png

Evenimentul din 26 Septembrie "Modern Workplace", realizat impreuna cu partenerul nostru Microsoft, a avut ca tema prezentarea unui mediu de lucru modern, bazat pe platforma Microsoft 365, dar si anuntarea lansarii unor servicii exclusive pentru clientii IT Assist.
In urma cu un an IT Assist si-a prezentat viziunea sa pentru 2017-2020, cea de digitalizare a companiilor pana la stadiul de AI-Driven Business, in care sisteme de inteligenta artificiala automatizeaza si gestioneaza procesele interne sau ofera recomandari si suport in luarea deciziilor de business.

Microsoft 365, componenta a viziunii IT Assist de digitalizare, reuneste productivitatea de cea mai inalta clasa a Office 365 cu capacitati avansate de securitate si gestionare a dispozitivelor, unind sub aceeasi umbrela Office 365, Windows 10 si Enterprise Mobility & Security. Beneficiul direct al utilizatorului o reprezinta un mediu de lucru securizat, actualizat in permanenta si conform cu reglementarile de securitate, disponibil oriunde si oricand cu toate functiile necesare desfasurarii activitatii.
Suplimentar serviciilor de licentiere, migrare si suport tehnic pentru Microsoft 365, peste aceasta platforma IT Assist ofera solutii personalizate necesare in activitatea fiecare companii, precum solutii de condica, pontaj, gestionare concedii, recrutare sau alocare si gestionare sali de conferinta.

IT Assist mareste miza lansand in luna Octombrie 2018 in exclusivitate pentru companiile partenere urmatoarele servicii:

1. IT Assist Training Day, o serie de training-uri lunare in cadrul carora dorim sa invatam utilizatorii cum sa foloseasca intr-un mod cat mai eficient serviciile de producitivitate cloud, precum OneDrive, SharePoint, Teams, cum pot gestiona calendarul, task-urile, partajarea informatiei sau lucrul simultan al intregii echipe pe aceleasi documente.

2. Lansarea in stadiul de preview al IT Assist Order Bot, un serviciu de comanda si livrare rapida a echipamentelor iar pentru gama business de laptop-uri si desktop-uri, instalare si configurare automata a acestora, fara interventia personalului IT.
3. Servicii de securizare a site-urilor web, HTTPS as a Service, cu zero modificari in site-urile existente.

Misiunea IT Assist ramane aceea de a crea eficienta si valoare pentru clientii sai, intr-un strans parteneriat, prin oferirea de solutii si servicii IT la un nivel superior, create prin pasiunea si dedicatia pentru tehnologie avansata, inovatie si excelenta operationala.

 

 

DSF_1974.jpg DSF_1979.jpg DSF_2048.jpg DSF_2072.jpg DSF_2122.jpg DSF_2042.jpg

 


Pe 21 iunie suntem #GataLa4

Posted by alex_boostyourbusinessro on June 21, 2018

image002.png

IT Assist nu se dă în lături de la provocări. Așa că atunci când Red Bull a venit cu propunerea să facem din nou echipă împotriva celei mai lungi zile din an, n-am stat pe gânduri.  

 

Pe 21 iunie, Red Bull revine cu operațiunea #GataLa4. Astfel, corporatiștii români participanți vor transforma cea mai lungă zi din an în cea mai scurtă zi de muncă. 

 

În 2017, IT Assist s-a alăturat demersului #GataLa4 împreună cu alte 20 de companii, precum Banca Transilvania, UPC și BMW. Așa se face că, într-o zi de miercuri, mii de corporatiști au terminat mai repede programul și s-au bucurat de o după-amiază cu activități grozave pregătite special pentru ei. Ca să vă faceți o idee mai clară despre cum s-au întâmplat lucrurile, puteți să aruncați un ochi pe redbull.ro/gatala4.  

 

Anul acesta, spunem DA din nou provocării Red Bull, pentru ca angajații IT Assist să termine un pic mai repede programul și să beneficieze de o oră, două, în plus pentru ei.

 

Pentru 2018, Red Bull a pregătit o nouă serie de surprize pentru după-amiaza zilei de 21 iunie:  

 • concert E.M.I.L. @ Food Circus, Pipera;  
 • clase de yoga la WorldClass 
 • muzici de vară și băuturi colorate la cele mai hip terase din București (Control, Energiea & Expirat). 

Prin urmare, pe 21 iunie, ne supraîncărcăm bateriile pentru a termina mai repede treaba, iar la ora 4:00 PM ne luăm aripile din cuier și zburăm către activitățile mișto organizate de Red Bull. Să mai auzim noi pe cineva că nu știu corporatiștii să se distreze!

 

O2VbLzzv.jpglogo.jpg

 


Solutii pentru productivitate- cum a fost la eveniment

Posted by alex_boostyourbusinessro on June 13, 2018

            Ieri, 12 Iunie, la sediul Microsoft din Bucuresti, a avut loc cel de-al doilea eveniment dintr-o serie de conferințe IT Assist ce promite continuitate în domeniul de consilere software. Organizată sub tematica - soluții la îndemână pentru creșterea productivității – prezentarea a fost constituită din trei sectoare de referință, fiecare investigând problemele și soluțiile specifice unui tip de operațiuni, iar aplicabilitatea lor a fost testată prin demonstrații pe platforma Microsoft.

            În prima parte, Bogdan Dodu a dezbătut posibilități de automatizare a proceselor interne. A susținut utilitatea creării unui flux de lucru în companie, o platformă de comunicare și sharing de documente accesibilă oricărui utilizator de pe orice device, și a demonstrat ușurința obținerii ei cu servicii precum Microsoft Flow. Au fost, de asemenea, abordate probleme de aprobare de documente și recrutare, a căror dinamică poate fi substanțial optimizată pentru a permite utilizatorilor să-și organizeze și folosească timpul mai eficient.

 35349739_1959749720702814_5251769770553901056_n.jpg35239688_1959750224036097_5605945645799047168_n.jpg

Mircea Mitu a demonstrat ușurința cu care se pot organiza și desfășura conferințe cu membrii organizației sau parteneri externi, în aceeași sală sau de la distanță, în timp ce este pusă la dispoziție opțiunea partajării de documente, ecrane de lucru de pe Mac, PC sau mobil și conținut audio/video în timp real. Aceste funcții au fost demonstrate cu device-uri și aplicații precum Polycom și Microsoft Teams, care permit conversațiile și streamingul online.

 

35144973_1959751014036018_8620786282685005824_n.jpg35143385_1959750560702730_288597939452903424_n.jpg 

Subiectul de Employee Self Service a demonstrat relevanța includerii în activitatea zilnică a utilizării roboților software (bots) bazați pe tehnologiile Azure Bot Services & Cognitive Services ce pot oferi asistență non-stop angajaților companiei precum și clienților acestora, pe teme specifice precum knowledge-base intern sau suport tehnic.

Cu această ocazie invitații au cunoscut-o pe Carmen, botul IT Assist care preia apelurile telefonice și le repartizează colegilor disponibili, furnizează procedurile interne, rapoarte de vânzări sau ține evidența prezenței la birou. Carmen îți poate furniza orice informație de care ai nevoie dacă ai învățat-o răspunsul măcar o dată. Mircea Mitu a obținut și numărul ei de telefon, la care Carmen, intuitivă cum e, a adăugat și ora la care termină lucrul.

        35224851_1959751690702617_9096006662887571456_n.png 35240469_1959750917369361_7921065539558965248_n.jpg

Pentru eficientizarea operațiunilor din compania ta, IT Assist îți stă la dispoziție cu servicii de consultanță, training, implementare și mentenanța serviciilor și soluțiilor prezentate în cadrul conferinței, cu ajutorul echipei de peste 50 de specialiști, ce dețin certificări în cele mai importante domenii de tehnologie cloud, productivitate, securitate și management infrastructura IT, precum Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Microsoft Dynamics 365, Amazon AWS, Fortinet, Bitdefender, Cisco, Ruckus, BarracudaAlertă de securitate - WannaCry Ransomware

Posted by admin on May 16, 2017

Așa cum a fost transmis și în presă în aceste zile, un atac cibernetic lansat în vineri dimineață în Europa se propagă extrem de rapid și afectează în prezent aproximativ 100 de țări din întreaga lume. Mai mult de 60.000 de stații de lucru sunt deja infectate.

Malware-ul numit "WannaCry" sau "WCRY" folosește o vulnerabilitate în Microsoft Windows pentru a cripta datele fie pe servere, fie pe PC-uri. Obiectivul malware-ului este dea prelua controlul datele serverelor sau stațiilor de lucrupentru răscumpărarea acestora sub amenințarea ștergerii, în cazul în care nu se efectuează plata necesară în bitcoin. Vulnerabilitatea a fost recunoscută de Microsoft pe 14 martie în buletinul de securitate "MS17-010" și poate afecta Microsoft Windows Vista, 7, 8, 10 și versiunile Windows Server în cazul în care acest patch de securitate nu este instalat.  

Datorită naturii replicării acestui virus foarte agresiv, un dispozitiv infectat poate amenința întreaga dvs. afacere.

În consecință, pentru a vă asigura că actualizările de securitate au fost implementate pe deplin pe toate dispozitivele Windows, echipa IT Assist a fost mobilizată pentru acțiuni de  actualizare și remediere imediate, acolo unde este necesar. De asemenea, trebuie să fiți extrem de suspicios în legătură cu toate e-mailurile primite, în special cele care solicită destinatarului să deschidă documente atașate sau să facă clic pe link-uri Web.

Dacă ați sesizat activitate care nu este standard și credeți că informațiile dvs. interne au fost expuse sau dacă aveți nevoie de orice alte clarificări sau de asistență vă rugăm să ne contactați la adresa de support help@itassist.ro.


IT Assist- Departamentul tău IT 


Politica de Confidentialitate

Posted by alex_boostyourbusinessro on April 1, 2016

Cine suntem noi?
It Assist Services Srl Strada Telescopului 13A Bucuresti
Adresa noastra de web https://itassist.ro

Ce date personale colectam și de ce le colectam
Formulare: Atunci cand vizitatorii completeaza formularele de pe site, colectam datele afișate ale vizitatorului pentru a va putea contacta.
Aboneaza-te la newsletterul nostru: Aceste data vor fi folosite in scopuri de marketing si promovare, dar nu vor fi impartasite catre terte entitati.
Va puteti dezabona in orice moment facand clic pe link-ul din subsolul e-mailului primit.

It Assist Services Srl certifică faptul că va respecta drepturile prevăzute de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Politica de utilizare Cookie-uri

1. Ce sunt Cookie-urile?
Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

2. La ce sunt folosite Cookie-urile?
Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile IT Assist pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

3. Ce Cookie-uri folosim?
Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

4. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?
O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting

5. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caaracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

6. Stergerea Cookie-urilor
In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

7. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

8. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelorpersonale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.
Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

10. Linkuri utile
Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam:
EU  – Cookies


Vrei sa inveti sa programezi?

Posted by MirceaMITU on October 15, 2013

Daca vrei sa inveti sa programezi sau sa iti perfectionezi cunostintele intr-o anumita tehnologie, ai la indemana o lista vasta de cartii gratuite de programare, organizata pe capitole, pe GitHub.

 

Succes!


Folosim cookie-uri pentru a-ți asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru.
Prin continuarea navigării confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie conform Politicii de Confidențialitate.