Alertă de securitate - WannaCry Ransomware

Posted by admin on May 16, 2017

Așa cum a fost transmis și în presă în aceste zile, un atac cibernetic lansat în vineri dimineață în Europa se propagă extrem de rapid și afectează în prezent aproximativ 100 de țări din întreaga lume. Mai mult de 60.000 de stații de lucru sunt deja infectate.

Malware-ul numit "WannaCry" sau "WCRY" folosește o vulnerabilitate în Microsoft Windows pentru a cripta datele fie pe servere, fie pe PC-uri. Obiectivul malware-ului este dea prelua controlul datele serverelor sau stațiilor de lucrupentru răscumpărarea acestora sub amenințarea ștergerii, în cazul în care nu se efectuează plata necesară în bitcoin. Vulnerabilitatea a fost recunoscută de Microsoft pe 14 martie în buletinul de securitate "MS17-010" și poate afecta Microsoft Windows Vista, 7, 8, 10 și versiunile Windows Server în cazul în care acest patch de securitate nu este instalat.  

Datorită naturii replicării acestui virus foarte agresiv, un dispozitiv infectat poate amenința întreaga dvs. afacere.

În consecință, pentru a vă asigura că actualizările de securitate au fost implementate pe deplin pe toate dispozitivele Windows, echipa IT Assist a fost mobilizată pentru acțiuni de  actualizare și remediere imediate, acolo unde este necesar. De asemenea, trebuie să fiți extrem de suspicios în legătură cu toate e-mailurile primite, în special cele care solicită destinatarului să deschidă documente atașate sau să facă clic pe link-uri Web.

Dacă ați sesizat activitate care nu este standard și credeți că informațiile dvs. interne au fost expuse sau dacă aveți nevoie de orice alte clarificări sau de asistență vă rugăm să ne contactați la adresa de support help@itassist.ro.


IT Assist- Departamentul tău IT 


Vrei sa inveti sa programezi?

Posted by MirceaMITU on October 15, 2013

Daca vrei sa inveti sa programezi sau sa iti perfectionezi cunostintele intr-o anumita tehnologie, ai la indemana o lista vasta de cartii gratuite de programare, organizata pe capitole, pe GitHub.

 

Succes!


10 reguli de securitate

Posted by MirceaMITU on October 10, 2013

10 reguli minimale in pastrarea unei securitati de baza a sistemului PC:

  1. Foloseste un antivirus
  2. Pastreaza UAC activat (daca folosesti Windows)
  3. Activeaza firewall-ul si configureaza-l corect
  4. Dezinstaleaza Java
  5. Actualizeaza aplicatiile si sistemul de operare
  6. Ai grija ce descarci si ce aplicatii executi
  7. Evita aplicatiile pirat
  8. Ia aminte la excrocheriile online
  9. Nu refolosi parolele
  10. Foloseste parole puternice

Articolul complet (in engleza), cu exemple, este disponibil aici.

 


Cum va place?

Posted by admin on October 9, 2013

Ne relansam site-ul, mai curat, mai frumos, mai "responsive" (flexibil si scalabil in functie de display-ul pe care este afisat: desktop, tableta, mobil) si mai interactiv. Tu ce parere ai?

Cum va place aceasta variata a site-ului nostru?
Imi place
Nu-mi place
Ce alte informatii ai dori sa mai regasesti aici?
Stiri
Tutoriale
Forum de discutii
Mai multe produse
Altceva